Bőrmegújítás

Miután teljesen benne vagyunk az őszben eljött az ideje a bőrmegújító kezeléseknek.

Mit is értünk bőrmegújításon?Azokat a kezeléseket eljárásokat amelyek meggyorsítják a bőrfelszín sejtjeinek cseréjét.A hámréteg ami a bőr legfelső rétege kb.1mm 30 nap alatt cserélődik ki.Mitől lesz ez lassúbb vagy annak tűnő.A hámréteg legalján működő bazális sejtek normál állapotban egyenletesen osztódnak és lassan a bőrfelszínre kerülnek.A legfelső rétegben már elhalt hámsejtekről beszélünk, amelyek láthatatlanul válnak le a bőrről.Amennyiben a bőr nem kap elég tápanyagot,vizet, oxigént leggyakoribb esetben az elhalt szarulemezkék nem tudnak láthatatlanul leválni,hanem korpa és lemez formájában vannak a bőrön.Ezeket alap bőrápolásban a bőrradírokkal tudjuk eltávolítani.

news_6619_melyhamlasztas1.jpg

 

Fizikai peeling ún.dörzsis,vagy szemcsés peeling enyhe dörzsöléssel távolítja el.ezek a drogériában kapható általános bőrápolás része. A biológiai peeling azaz enzimes peeling amely enzimek segítségével oldja az elhalt réteget és az AHA ,gyümölcssavas peelingek melyeket savas hámlasztásnak is hívunk.ezek már kozmetikus által használt készítmények különböző eljárások kezelések,kúrák formájában.Hámlasztásnak is hívjuk ezeket.Mit szeretnénk elérni egy ilyen kezeléssel és kinek van rá szüksége?

Elsősorban azok érzik szükségét egy hámlasztó kezelésnek akiknek szeplők,pigmentfoltok,májfoltok jelennek meg a nyár folyamán.Nagyon fontos része az egészséges bőr működésének helyreállításában.Nagyon fontos hogy az ilyen kezelések során keletkező tiszta bőrfelület tökéletes alapja a hatóanyagok akadálytalan bejutásának.Ezért fontos lépése az öregedésgátlásnak.Mielőtt bármilyen fiatalító kezelést veszünk igénybe először mindig készítsük elő a bőrt valamilyen hámlasztó kezeléssel.

Másik fontos javallata a hámlasztásoknak a mitesszeres, aknés ,heges bőr.Itt a kezelések során a hámlasztó anyagok kombinálva vannak gyulladáscsökkentő anyagokkal.

Hámlasztás gépekkel : mikrodermabrázió és hidroabrázió . A mikrodermabrázió ,bőrcsiszolás aluminiumoxid kristályokkal vagy gyémántfejjel.Nagyon hatékony, hátránya hogy nem megfelelő használatával sérülést okozhat a bőrön.Ősszel és télen alkalmazzuk kúraszerűen.

 

1329470593257.jpg

Hidroabrázió során ultrahanggal szétrobbanó vízcseppek távolítják el az elhalt réteget.Sérülést nem okz a bőrön.Bármely időszakban használható rendszeresen.

1380361178_600x500.jpg